Blog

Ako použiť fiberglass vlákno

Prečítate za 3 minúty

Tak ako všetko okolo nás sa vyvíja a posúva vpred, tak aj nechtový dizajn, trendy a spôsoby predlžovania nechtov. V snahe o vytvorenie čo najodolnejších nechtov s dlhou trvácnosťou sa na trh dostalo fiberglass vlákno, ktoré vyzerá ako štetinky.

Čo je fiberglass vlákno?

Jedná sa o tenké sklené vlákna, ktoré majú veľmi dobré vlastnosti. Jednotlivé časti sú prepojené a vytvárajú niečo ako pavučinku. Pri práci sa teda nemusíte báť, že sa vám roztrasú a na necht ich budete musieť ukladať po jednom. Nechty ním predĺžené sú stabilnejšie a nepukajú. Manipulácia je veľmi jednoduchá, pretože ho môžete skrátiť podľa potreby pomocou klasických nožníc.

Ako predĺžiť nechty vláknom?

Nebudete potrebovať žiadne špeciálne prípravky. Použite to čo máte už doma na gélové alebo akrylové nechty. Fiberglass vlákno vlastne nahradí tipy alebo šablónu. Ako pri každom predlžovaní je najprv potrebné nechty prebrúsiť, odmastiť nail prepom a naniesť primer. Tak je vhodné natrieť v tenkej vrstve podkladovú vrstvu gélu. Po jej vytvrdnutí naneste na miesto stavebný gél, ktorým vlákno prilepíte. Uložte ho na necht ešte pred vložením do lampy a dôkladne ho popritláčajte aby nevytŕčalo. Tvrdnutím gélu v lampe sa vlákno pevne prichytí. Následne potiahnite stavebný gél už cez celý necht až po končeky. Vytvoríte tak pevný základ, ktorý po vytvrdnutí v lampe dobrúsite podľa potreby do požadovaného tvaru. Ďalšie kroky sú už rovnaké ako pri klasických gélových nechtoch. Môžete naniesť farebný gél, alebo vytvoriť rôzne zdobenia. Ak pracujete s akrylom, postup je rovnaký len použijete modelovací akryl.

Prečo si vybrať fiberglass vlákno?

Môžete ho použiť nielen na predlžovanie ale aj na spevnenie nechtov. Dokonca je vhodné aj v prípade ak vám necht praskne. Dokonale ho spevní a zatmelí prasknuté miesto. Má teda viacero využití a ľahko sa s ním pracuje. Ďalšou z výhod je, že ho môžete použiť s klasickými gélmi, polygélom a akrylom. Nepotrebujete teda žiadne netradičné prípravky.

Skvelý inovatívny spôsob v nechtovom dizajne sa stáva čoraz viac obľúbeným. Aj napriek tomu, že niektoré trendy rýchlo zaniknú, tento k nim nepatrí. Dobré veci sa totiž postupne stávajú bežnými ako u nechtárok, tak u zákazníkov.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024