Blog

Ako sa používa polygél na nechty?

Prečítate za 4 minúty

Polygél predstavuje inováciu v nechtovom dizajne. Spája tie najlepšie vlastnosti akrylu a gélu, vďaka čomu je ideálnym produktom aj pre začínajúce nechtárky. Spoznajte výhody polygélovej modeláže a vytvorte si trvácnu manikúru.
ID23389
76.52 €
49.99 €
ID23392
104.60 €
69.99 €

Polygél (označovaný tiež ako polyakryl), je akýmsi hybridom medzi nechtovými materiálmi. Kombinuje trvanlivosť akrylu a pružnosť gélu, na rozdiel od nich sa predáva v tube, ktorá pripomína zubnú pastu. Hustejšia konzistencia polygélu zabezpečí bezproblémovú aplikáciu pokročilým, ale aj menej skúseným. Nezapácha, ľahko sa s ním pracuje a pri dodržaní správneho postupu vydrží 3 - 4 týždne.

Pri akrylových nechtoch musíte poznať správny pomer akrylového prášku a liquidu, vytvorenie bezchybnej manikúry chce tréning a skúsenosti. Pri polygéloch je to oveľa jednoduchšie. Nemusíte sa starať o správny pomer, keďže je vopred namiešaný.

Začiatočník ocení hustotu hmoty - nezateká na nechtovú kožičku a je dobre tvarovateľná. Profesionálovi zase polygél dáva dostatok času na to, aby zapracoval na dokonalej modeláži.

Pre koho je polygél vhodný

  • pre tých, ktorí chcú zmeniť vzhľad svojich nechtov
  • pre tých, ktorí chcú spevniť nechtové lôžko bez lepenia umelých nechtov
  • pre tých, ktorí hľadajú odolný materiál, ktorý nezaťažuje nechtovú platničku
  • pre tých, ktorí si chcú urobiť korekciu nerovného povrchu nechtov

Polygél a jeho aplikácia

Polygél sa dá aplikovať na prírodný necht, alebo ním môžete predĺžiť nechty pomocou šablóny či dual formy (viete ho aplikovať aj na klasické tipy, no tento spôsob nanášania je zriedkavejší). Veľkou výhodou dual foriem je to, že ich dokážete používať opakovane a zbytočne nezaťažujete nechty lepidlom.

ID5671
8.99 €
5.45 €
ID5107
POLY liquid 100 ml
Výpredaj Máme viac ako 50 kusov
3.99 €
1.59 €
ID5191
4.99 €

Predĺženie nechtov na dual formy

1. Upravíme tvar, dĺžku nechta a nechtové okolie. Brúsnym blokom zmatníme povrch nechtovej platničky, odmastíme ju poly prepom (alebo použijeme nail prep).

2. Pre lepšiu priľnavosť materiálu k nechtu nanesieme primer (možno použiť poly grip alebo hema free primer), následne aplikujeme tenkú vrstvu poly base gélu (ako alternatíva sa dá použiť aj podkladový gél lak) a vložíme do lampy na vytvrdnutie. Lepkavý výpotok neutierame.

3. Vyberieme správnu veľkosť dual foriem a pripravíme si nádobku s poly liquidom, do do ktorého pred modelovaním namočíme štetec. Polygél vytlačíme z tuby a pomocou špachtle nanesieme materiál do dual formy. Štetcom na opačnej strane kovovej špachtle ho začneme rovnomerne roztláčať do dual formy a tvarovať. (Tí, ktorí už majú s aplikáciou polygélu prax, môžu na roztláčanie materiálu použiť aj pomarančové drievko.)

4. Dual formu s vymodelovaným nechtom priložíme na necht s vytvrdnutým poly base gélom. Keď je to potrebné, odstránime prebytok polygélu na okrajoch nechtov a vložíme do lampy na vytvrdnutie.

5. Po vybratí rúk z lampy opatrne odlepíme dual formy, cleanerom zotrieme výpotok a zľahka prebrúsime povrch nechtov, aby sme mohli aplikovať farebný gél, gél lak alebo už len finish. Ak si to produkt vyžaduje, zotrieme výpotok.

6. Polygél nechty sú hotové.

Náš tip: Aby sa polygél nelepil na štetec či drievko, namáčame ho do poly liquidu priebežne počas modeláže. Nepoužívame však veľa tekutiny, aby sa polygél na nechtoch neroztekal.

Predlžovanie nechtov polygélom pôsobí prirodzene a je skvelou alternatívou pre tie dámy, ktorým z rôznych príčin nesedí gél či akryl. Polygélové nechty nemusíte zakaždým odstraňovať úplne a modelovať nanovo, materiál stačí po odrastení nechtov doplniť.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024