Blog

Ako sa správne starať o štetec

Prečítate za 2 minúty

Jedna z najdôležitejších súčastí nechtového dizajnu. Štetce na nechty dokážu vykúzliť vysnenú manikúru a zaslúžia si dávku pozornosti aj po ukončení práce. Ak chcete, aby vám slúžili čo najdlhšie, treba sa o nich patrične postarať.


Čo môžete urobiť dnes, neodkladajte na zajtra. Pri čistení štetcov to platí dvojnásobne. Títo nechtoví pomocníci síce nie sú nesmrteľní, no správnou starostlivosťou môžete ich životnosť predĺžiť.

Štetec na gélové nechty

Štetec na gélové nechty je vhodné čistiť priebežne počas modelovania v cleaneri. Následne môžete štetinky vyutierať do pripravenej servítky alebo čistej buničiny. Štetiny utierajte vždy jedným smerom a na štetec príliš netlačte, aby ste predišli rozstrapkaniu. Ak má štetec syntetické štetiny, na jeho čistenie môžete použiť aj izopropylalkohol. Na konci jemne vytvarujte hrot a umiestnite ho do puzdra.

ID18078
7.99 €
5.99 €
ID2822
Buničinové štvorčeky 250 ks
Máme viac ako 50 kusov
2.19 €
1.79 €
ID16341
10.99 €
8.99 €

Štetec akrylové nechty

Akrylový štetec môžete po dokončení nechtov namáčať do liquidu a v smere štetiniek vytrieť do čistej servítky. Pokiaľ na ňom stále pozorujete zvyšky akrylu, je vhodné namočiť ho ešte raz do liquidu. Štetinky jemne vytrite do buničiny a pokračujte dovtedy, kým nebude štetec dôkladne vyčistený. V závere opäť jemne vytvarujte hrot a umiestnite ho do obalu alebo do pohárika, štetinami smerom nahor.

ID1338
Papierové vreckovky 50 ks
Máme viac ako 50 kusov
0.89 €
0.69 €
ID21322
Sada akrylových štetcov 6ks
Máme viac ako 50 kusov
7.99 €
6.55 €

Na čo treba myslieť pri čistení štetcov

  • Profesionáli neodporúčajú štetce s prírodným vlasom čistiť v acetóne, pretože príliš vysušuje štetiny.
  • Vyvarujte sa dlhému namáčaniu štetca v čističi. Mohlo by to úplne zdeformovať štetiny.
  • Po každom očistení na štetec nasaďte uzáver. Jednak ochránite štetiny pred ohýbaním a tiež pred úplným poškodením. Zvyškový gél môže totiž pod vplyvom UV žiarenia ešte vytvrdnúť, v takomto prípade sa už so štetcom nebude dať pracovať.
  • Štetce nikdy neskladujte štetinami smerom nadol, pretože sa zdeformujú.
  • Skontrolujte svoju výbavu štetcov. Ak sú medzi nimi také, ktorých štetiny sa strapkajú alebo dokonca vypadávajú, je načase nahradiť ich novými. Nechtové zdobenie len ťažko urobíte s produktom, ktorý si už nedrží svoj tvar.
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024