Blog

“Hygge” bytové doplnky pre útulný domov

Prečítate za 3 minúty

Sychravé počasie, chladnejšie a kratšie dni v nás vyvolávajú melancholickú náladu. Predstavte si, že by takéto počasie pretrvávalo počas celého roka. Nie, ďakujem. Existujú však krajiny, ktoré majú tú “česť”, a predsa ich obyvatelia patria k najšťastnejším ľuďom sveta. Prečo je to tak? Odpoveď nie je jasná, ale môže mať s tým dočinenie “hygge”. Jedná sa o akúsi filozofiu alebo dokonca životný štýl severanov, ktorý zahrňuje spôsob bývania, obliekania, vychutnávania si jedla a pitia a trávenie voľného času. Jednoducho žijú tak, aby sa cítili dobre. Inšpirujme sa Dánmi a vytvorme si “hygge atmošku” u nás doma.

Zariaďte si domov v “hygge” štýle

Chcete sa cítiť šťastne ako Dáni? Obklopte sa tým, čo máte radi, a čo vo vás vyvoláva uvoľnenie a pohodu. Mäkké prírodné materiály, čisté a jednoduché línie, príjemné farby, nič čo vzbudzuje chaos. Pri dekorovaní sa kladie dôraz na pastelové farby a jemné textúry. Vykúzlite si “hygge” v obývačke a zababušte sa do teplej pletenej deky.

Snažte sa kombinovať farby a vzory s citom. “Čím viac, tým lepšie” máme dovolené len pri dekoračných vankúšoch. Pokryte si nimi gauč v obývačke alebo posteľ v spálni. Doplňte to prehozom na sedačku a o pohodlnú atmosféru máte postarané.

“Hygge” je o príjemnom pocite, ktorý si viete navodiť pri každodennej činnosti, trebárs pri varení. Aj v kuchyni sa obklopte príjemnými materiálmi, ktoré navodia pohodovú atmosféru. Obrusy a behúne na stôl s jemnými vzormi, mäkké bavlnené utierky a chňapky, štýlová zástera, radosť je takto variť. “Hygge” je aj o príprave a servírovaní jedla, a pôžitkoch z neho.

Harmonickú atmosféru by sme si mali predovšetkým navodiť v spálni. Pre pokojný spánok, z ktorého čerpáme energiu do ďalšieho dňa, nám pomôžu príjemné posteľné obliečky z prírodného materiálu. Zvoľte si jemnú potlač a pastelové farby, ktoré na nás pôsobia upokojujúco.

K “hygge” atmosfére vám prospeje aroma difuzér, ktorý máme v ponuke. Funguje ako osviežovač a zvlhčovač vzduchu, a v neposlednom rade vám prevonia celý dom. Hlavnú rolu v ňom hrajú esenciálne oleje. Z článku ste mohli vydedukovať, že “hygge” je o pocitoch a nie o materiálnych veciach. Pustite si dobrú hudbu, nalejte pohár vínka, zapáľte sviečku, a predovšetkým sa tešte z maličkostí.

ID5888
Promed aroma difúzer AL-305
Novinka Máme posledné 4 kusy
39.99 €
39.99 €
ID5889
Medisana aroma difúzer AL 620
Novinka Máme posledné 4 kusy
39.99 €
39.99 €
ID5886
55.99 €
49.99 €
ID5892
Esenciálny olej do aroma difúzera 10 ml
Novinka Výpredaj Máme už len 1 kúsok!
7.99 €
ID5893
7.99 €
ID5895
Vanilkový olej do difúzera 10 ml
Novinka Výpredaj Máme 19 kusov
7.99 €
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024