Blog

6 dôvodov prečo si vybrať bavlnenú posteľnú bielizeň

Prečítate za 3 minúty

Bavlna je prírodný materiál, ktorý sa získava z plodov kríka bavlníka. Bavlnené vlákna sú prítomné vo väčšine dnes vyrábaných textíliách. Obľubujeme ho na oblečení aj v bytových doplnkoch. Bavlnené posteľné obliečky sú najobľúbenejšie a teda najpoužívanejšie.

Dôvody prečo milujeme bavlnu:

  • Jednoduchá údržba
Bavlna dobre znáša pranie v práčke, takže milé gazdinky ručné pranie odpadá. Odporúčaná teplota je 40 - 60 stupňov. Pre zachovanie farieb odporúčam obliečky prať prevrátené naruby. Môžete ju sušiť aj v sušičke, ale ideálne je sušenie na šnúre. Kvalitné bavlnené obliečky sú nekrčivé a teda nevyžadujú žehlenie.
  • Saje vlhkosť
Keďže sa počas spánku mnohí z nás potia, bavlnené obliečky sú na to ako stvorené. Prírodná bavlna má schopnosť sať telesnú vlhkosť.
  • Pevnosť
Ako bolo spomenuté v prvom bode, bavlnené prádlo je nekrčivé. Bavlnené vlákno je pevné a aj po nepokojnom nočnom spánku budú obliečky vyzerať úhľadne. Vďaka trvanlivosti a pevnosti materiálu vám bavlnené obliečky vydržia roky. Pri správnej údržbe si zachovajú kvalitu aj farbu. Odolnosť a pevnosť bavlny predchádza žmolkovaniu.
  • Príjemný materiál
Bavlnená posteľná bielizeň je v prvom rade veľmi príjemná pre telo a nedráždi pokožku. Možno aj preto vzniklo pomenovanie “spanie ako v bavlnke”. V horúčavách dokonca jemne chladí, ale za to v zime pekne zahreje.
  • Hypoalergénna funkcia
Čoraz viac ľudí majú nepríjemnú alergickú reakciu na prach a roztoče, ktoré sú súčasťou každého obydlia. Vďaka hypoalergénnej funkcii sú bavlnené obliečky obľúbené aj u alergikov.
  • Cena
Bavlna je prírodný produkt, ktorý neobsahuje žiadne chemikálie a pestovanie je náročné na používanie pesticídov. Bavlna prechádza mercerizáciou, to znamená že sa naťahuje v hydroxide sodnom výsledkom čoho je neodolateľný lesk. Bavlnené obliečky sa lesknú ako hodváb, sú kvalitné a cenovo dostupné.
Posteľné prádlo sa priamo dotýka našej pokožky. Malo by teda spĺňať určité kritériá pre kvalitu a zdravotnú nezávadnosť. Pri výbere posteľného prádla odporúčam investovať do bielizne označené certifikátom OEKO-TEX. Textílie s týmto označením sú pre nás bezpečné a spĺňajú vysoké humánno-ekologické štandardy. Vyberte si z našej ponuky kvalitných prírodných bavlnených obliečok v atraktívnych farbách a vzoroch a doprajte si kvalitný spánok.
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024