Blog

Bohémsky interiér. Buďte umelcami vo vlastnom domove

Prečítate za 3 minúty

Chceli by ste bývať ako bohém teda ako slobodný umelec s nespútanou kreativitou? Tento štýl sa v poslednej dobe teší veľkej obľube, a to nielen v bývaní ale aj v obliekaní. Kedysi sa za bohémov považovali hipisáci, takže si predstavte pestré farby a batika. To však nie je všetko. Zmysel bohémskeho štýlu spočíva v uvoľnenosti, kreativite, a samozrejme žiadne pravidlá. Máme pre vás pár jednoduchých trikov, ako si zariadiť váš interiér v štýle 'boho’.

Ako by to malo vyzerať?

Široká škála farieb v jednej izbe, výrazné tapety, nábytok každý iný, kvetované závesy, odvážne vzory nekompromisne zladené, umelecké predmety väčšinou vlastnoručne vyrobené, a všade len chaos. Tak nejako by boho štýl mal vyzerať. Aj keď je váš interiér momentálne zariadený neutrálne alebo v jednotvárnom odtieni, pomocou tých správnych bytových doplnkov a textíliách si viete nenáročne vykúzliť boho štýl bývania. Návod neexistuje, ale inšpirácie nikdy nie je dosť.

Všetko je o doplnkoch

Snáď najjednoduchšie sa k bohémskemu štýlu možeme priblížiť vankúšmi. Sú mäkké, praktické, pohodlné a poslúžia aj na sedenie na podlahe. Okrem toho vám krásne zútulnia interiér. Na docielenie 'boho štýlu' platí čím viac, tým lepšie. A najlepšie čo najfarebnejšie so všetkými tými strapcami a pomponami.

Otvorte sa novinkám a trendom a spestrite si domácnosť v uvoľnenom bohémskom štýle. Nemusíte hneď míňať na nový nábytok, stačí ak si o ozdobíte. Začnime spálňou, ktorej dominuje posteľ. Tam sa dá 'boho' docieliť asi najjednoduchšie a to prostredníctvom pestrofarebnej posteľnej bielizne.

V obývačke môžete spomínané vankúše, čím viac tým lepšie, eklekticky doplniť pestrými dekami, koberčekmi, taburetkami. Farebnosti sa pri bohémskom štýle medze nekladú. Voľnosť a neviazanosť je to pravé orechové.

Sme v kuchyni, mať každú stoličku inú by bolo fajn. Je to na vás priveľa? Nevadí. Inšpirujte sa v našom blogu venovanom handmade bytovým doplnkom zo špagátov, alebo uzlíkovým makramé. Vytvorte si rozdielne podsedáky, obrusy, nástenné dekorácie, koberčeky, predstieranie, a máte postarané. Z našej kolekcie si môžete vybrať pestrofarebný obrus alebo stolový behúň ?

V spálni, obývačke, detskej izbe aj v kuchyni zaveste farebné záclony a závesy, ktoré krásne spestria váš interiér. Nech je to všetko romantické a hravé.

Ak ste zručná a srdcom bohémka, pustite uzdu kreativite a vytvorte si dekorácie ako hojdaciu sieť, puf, vzorovanú deku, macrame závesné kvetináče, závesné poličky, zdobené svietidlá, svietniky, lapače snov, ozdôbky na stenu, alebo aj závesy. Všetko by malo byť nápadité a vzorové.

Ani kúpeľňa nemôže zaostávať. Čím viac rôznorodosti tým lepšie. Všetko je vítané. Nemusíte hneď meniť obkladačky, stačí pridať štipku šmrncu a odviazanosti v kombinácií štýlov, farieb a vzor rôznymi doplnkami, ktoré nájdete v našej kolekcii. Plus rada na záver, bohémsky štýl obľubuje živé izbové rastliny a to aj v kúpeľni.

V krátkosti 'boho' štýl je chaotické, slobodné, eklektické, farebné zoskupenie zariadenia a doplnkov. Dôležité je, aby ste sa vy cítili u vás najlepšie. Nie sú tam stanovené normy a presné vzory. Do bohémskeho štýlu sa zaraďujú kvetinové, indiánske vzory, etno ale aj retro štýl. Všetko zmiešame dokopy a o originálny, romantický a možno trošku dychvyrážajúci 'boho' interiér je na svete.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024