Blog

Textílie hodné dôvery - certifikát OEKO-TEX

Prečítate za 2 minúty

Životný štandard a nároky ľudí sú čoraz viac vyššie. Do popredia sa taktiež dostáva zdravý životný štýl, preferujú sa štítky s nálepkou EKO, BIO, Fairtrade a iné. To značí, že si zakladáme na tom čo jeme, čo si dáme na seba, ale aj aký to má dopad na životné prostredie. Ďalšou skratkou, pomocou ktorej sa rozhodujeme pri kúpe by malo byť aj označenie certifikátom OEKO-TEX. Ale čo to vlastne je? Aký to má pozitívny vplyv na nás, na naše zdravie a prírodu?

Koža je náš najväčší orgán s ochrannou funkciou, a preto si ju musíme patrične chrániť a starať sa o ňu a to nielen voľbou správnej kozmetiky. Každý deň prichádzame do kontaktu s rôznymi textíliami, obliekame si ich, obliekame ich našim deťom, spíme s nimi, tvoria náš domov. Preto je dôležité, s čím prichádza naša koža do kontaktu. Tu platí zásada, čím priamejší kontakt s telom, tým prísnejšie kritériá musí výrobok spĺňať.





Textílie označené certifikátom OEKO-TEX spĺňajú najprísnejšie medzinárodné kritéria pre kvalitu a zdravotnú nezávadnosť vo všetkých úrovniach produkcie (výroba, tkanie…). Všetky materiály a výrobky označené týmto certifikátom sú bezpečné a neobsahujú žiadne zdraviu a životnému prostrediu škodlivé alebo nebezpečné látky. V testovaných látkach sa sleduje najmä prítomnosť chemických látok ako sú napríklad pesticídy, ťažké kovy, formaldehyd, chlórované organické nosiče, farbivá a konzervačné látky, alebo akékoľvek iné látky, ktoré by mohli byť pôvodcom alergických reakcií. Testované sú všetky súčasti textilných výrobkov (tkanina, nite, zipsy, gombíky a iné) Textílie označené etiketou OEKO-TEX spĺňajú vysoké humánno-ekologické štandardy.



Jednu tretinu nášho života strávime v posteli. Ten čas je dlhý na to, aby sme počas neho nevystavili naše zdravie zbytočným škodlivým vplyvom. Posteľné obliečky z nášho sortimentu majú označenie certifikátom OEKO-TEX.



ID7297
Kamienky SS10 cyclament opal
Novinka Máme 17 kusov
0.99 €


Certifikátom podliehajú nielen produkty, ktoré s našou pokožkou prichádzajú priamo do styku, ale aj bytové doplnky ako napríklad obrusy, záclony, čalúnenia a pod.



Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024