Blog

Aké prípravky používať pred a po depilácii?

Prečítate za 4 minúty

Klasické holenie žiletkou, depilácia voskom či laserová epilácia? Možností, ako sa zbaviť chĺpkov, je viacero a každá z nich má svoje silné aj slabšie stránky. Jedno ich však spája - všetky vedia podráždiť našu pokožku. Ako predísť nepríjemnému štípaniu či začervenaniu? Nepodceňte výber správnych prípravkov.

Pravidelná starostlivosť je kľúčom k úspechu. Či už ide o naše vlasy, tvár, alebo o celé telo. Ak túžite po hebkej pokožke bez chĺpkov, ktorá vám v takomto stave vydrží aj tri týždne, vyskúšajte depiláciu voskom. Pri správnom postupe a vhodnej “kúre” pred procedúrou a po nej ste už len krôčik od želaného výsledku.

Vosková depilácia sa stala obľúbenou formou odstraňovania chĺpkov. Pre začiatočníkov bez predošlých skúseností môže byť spočiatku trochu bolestivá, no všetko je to o zvyku a tréningu. Stačí si osvojiť zopár rád, ktoré vám zjednodušia celý proces.

Dnešný článok venujeme prípravkom, ktoré sa používajú pred a po depilácii. Sú dôležitou súčasťou cesty k jemnej a hebkej pokožke. Líšia sa konzistenciou a rôznymi benefitmi. Podstatným článkom v celej problematike je váš typ pokožky. Pokiaľ je skôr suchá a senzitívna, môže to pre depiláciu voskom znamenať menší problém.

Starostlivosť o pokožku pred depiláciou

Pred samotným odstraňovaním chĺpkov sa zamerajte na exfoliáciu. Pre mnohých zbytočný krok, pre depiláciu ale veľmi dôležitý. Exfoliácia je proces, pri ktorom sa zbavujete odumretých buniek z povrchu kože. Môžete ju realizovať dvojakým spôsobom, a to mechanicky (napríklad peelingom) alebo chemicky (rôznymi kyselinami). Pokožka tak bude dobre predpripravená na ďalšiu procedúru a predídete tým aj možnému zarastaniu chĺpkov.

Prípravky určené pred úkonom sú prevažne gélovej konzistencie. Tá pleť dôkladne vyčistí a vydezinfikuje. Používajú sa na malé plochy ako podpazušie, okolie bikín, či tvár. Nanesený čistiaci gél odstránite jednoducho - pomocou vody. Po očistení gélom môžete použiť prípravok pred depiláciou s aloe vera, ktorý zabraňuje prílišnému vysušeniu pokožky. Stačí ho na pleť nasprejovať a dôkladne vmasírovať.

ID1730
Drevené špachtle 10 ks
Výpredaj Máme viac ako 50 kusov
0.79 €
0.59 €

Starostlivosť o pokožku po depilácii

Po depilácii je pokožka podráždená. Preto ju treba upokojiť a hydratovať. Pri výbere podepilačných prípravkov uprednostnite tie, ktoré nie sú parfumované a neobsahujú alkohol, aby ste koži nespôsobili ešte väčšiu iritáciu. Siahnite radšej po prípravkoch s obsahom aloe vera, eukalyptu, azulénu alebo mentolu. Pokožku príjemne schladia a doprajú jej dostatok regenerácie.

Podepilačné oleje slúžia na odstránenie zvyšného vosku. Olej s výťažkom z aloe vera kožu zmäkčí a upokojí. Nanášajte ho na kozmetický tampón a krúživými pohybmi vmasírujte do pokožky.

Obľúbeným sa stal aj azulénový prípravok po depilácii v spreji, ktorý vytvára na pokožke ochranný hydratačný film a príjemnú vôňu. Azulén je éterický olej z harmančeka, pôsobí upokojujúco a liečivo. Do pleti sa rýchlo vstrebe a nezanecháva ju mastnú. Nech si už vyberiete akéhokoľvek pomocníka, nezabúdajte na to, že po depilácii by ste sa nemali vystavovať priamemu slnku. Odporúčame dopriať pokožke pokojový režim aspoň dva dni.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024