Blog

Ako si správne vybrať liquid

Prečítate za 2 minúty

Pri akrylových nechtoch vieme, že pri ich modelácii potrebujeme dve zložky, ktoré je potrebné spojiť, aby sme vytvorili akrylovú hmotu. Potrebujeme akrylový prášok a liquid. Ten môžeme nájsť aj pod názvom ako akryl liquid alebo tvrdilo. Vďaka liquidu, akrylová hmota vytvrdne na vzduchu a nechty nie je potrebné vkladať do lampy. Na trhu sa nachádza viac druhov liquidu. Ich odlišné vlastnosti oceníme až pri práci a modelovaní nechtov.

Liquid bez zápachu

Ten, kto sa stretol s liquidom vie, že má výrazný zápach. Pri práci používame ochranné rúško a zabezpečíme dostatočné odvetrávanie miestnosti. U citlivých ľudí môže dôjsť aj k bolestiam hlavy. Preto je možné si zakúpiť aj bezzapáchový liquid. Typický zápach je pri tomto liquide čiastočne zredukovaný. Neznamená to však, že ho vôbec necítiť.

Liquid pre začiatočníkov

Tento liguid je typický tým, že tvrdne pomalšie. Počas modelovania máte dostatok času, aby ste hmotu uhladili do požadovaného tvaru. Tak sa vyhnete nerovnostiam na modeláži a zdĺhavému brúseniu. Môže byť fialovej alebo čírej farby. Akrylové nechty vymodelované čírym akrylom sú náchylnejšie k žltnutiu, preto je vhodné použiť liquid fialovej farby. Číry liquid je cenovo výhodnejší a pre začiatočníka bohate postačí.

Liquid pre profesionálov

Je fialovo modrej farby väčšinou s ochrannou UV, preto môže byť označený aj ako UV liquid. Pozor, neznamená to, že patrí do UV lampy. UV liquid chráni nechty pred UV žiarením. Vymodelované nechty nežltnú a biela špička ostane po dlhú dobu biela. Výrazný rozdiel medzi liquidom pre začiatočníkov a profesionálov je hlavne v dĺžke tvrdnutia. Liqud pre profesionálov tvrdne rýchlejšie. Učený na profesionálne použitie do salónov.

Správne vybratý liquid, ako aj dostatočné zručnosti pri modelovaní, vám zabezpečia spokojnosť ako na vašej strane, tak aj na strane zákazníčky.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024