Blog

Polygél - inovatívne spojenie materiálov

Prečítate za 4 minúty

Nechtový dizajn predstavuje v dnešnej dobe širokú škálu materiálov, produktov, tvarov, a neskutočne veľa možností. Niekedy je proste ťažké vybrať si. Aj označenie jednotlivých výrobkov môže spôsobovať pre začiatočníkov menší chaos. Kto sa v tom všetkom má vyznať?
Skúsim vám teda skrátene, čo blog dá, upresniť aspoň základné pojmy. Hlavným materiálom používaným v nechtovej modeláži, je gél a akryl. Neskôr k nim pribudol aj materiál s označením poly, čiže niečo polovičné, alebo niečo medzitým. Možno ste sa stretli aj s označením polyakryl. Viete aký je rozdiel medzi polygélom a polyakrylom? Žiadny. Je to to isté.

Modelovací gél

Vo všeobecnosti predstavuje stredne hustú až hustú gélovú hmotu. V nechtovom dizajne sa na jeho nanášanie používajú štetce, pomocou ktorých sa aplikuje na šablónu, alebo tipy. Viete ho aplikovať aj na prirodzené nechty, ktoré krásne spevní. Nepoškodí vám ich tak ako akryl, ale má aj nejaké negatívne účinky. Spočíva to hlavne v jeho odstraňovaní, a to niekoľkonásobné brúsenie alebo pilníkovanie.



Gél je potrebné nechať vytvrdnúť pod lampou na nechty. Výhodou je, že vám stvrdne vo všetkých lampách, či už sa jedná o LED, UV alebo Dual. Dĺžka polymerizácie závisí od výkonu jednotlivej lampy. Po vytvrdnutí sa vám na vrchnej časti gélu objaví výpotok. Ide o lepkavú tekutinu, ktorú je potrebné zotrieť čističom alebo cleanerom. Výhody gélu je jeho konzistencia, ktorá je pružná a na nechtoch vydrží dlho.

Modelovací akryl

Akryl je prášok, ktorý je potrebné pred modelovaním zmiešať s liquidom/tvrdidlom na to určeným. Mieša sa priamo na štetci a to tak, že ho namočíte do liquidu a následne do akrylu. Hmota rýchlo tvrdne na vzduchu. Až tak sa konzistenčne premení na hustý materiál, s ktorým sa dá pracovať. Vzniknutá konzistencia pripomína tvarovateľnú pastu.

Takisto sa formuje pomocou šablón alebo tipov, na ktoré sa nanáša pomocou štetca. Kvôli rýchlo-tvrdnúcej funkcii je potrebné s týmto materiálom promptne pracovať. Práca s týmto materiálom sa odporúča pre skúsené nechtárky. Akryl sa vyznačuje pevnosťou a odolnosťou. Na manikúre vám vydrží aj 4 týždne.

ID4403
Silcare sequent cover eco 12g
Výpredaj Máme 31 kusov
4.29 €
1.99 €
ID4349
Silcare sequent cover lux 12g
Výpredaj Máme 41 kusov
4.99 €
2.99 €
ID4348
9.99 €
5.99 €


Nevýhodou akrylu je zdĺhavý proces jeho odstraňovania. Používa sa na to kozmetický acetón. Taktiež sa nevyhnete niekoľko násobnému brúseniu či pilovaniu. V konečnom dôsledku, ak si pri odstráňovaní akrylu či gélu brúsením nedáte pozor, môžete si poškodiť vaše prirodzené nechty.

Polygél/Polyakryl

Polygél, alebo nazývaný aj polyakryl, je inovatívne spojenie tých najlepších vlastností z akrylu a gélu. Spojením týchto dvoch materiálov vznikla veľmi hustá konzistencia. Pružnosť gélu a pevnosť akrylu vám zabezpečí dokonalé nechty.

Formuje sa pomocou šablóny alebo dual foriem. Do nich sa nanáša pomocou štetca, ktorý je potrebné pred použitím namočiť do špeciálneho POLY liquidu. Na formovanie môžete použiť aj špeciálnu lopatku. Môžete ho aplikovať aj na prirodzené, lámavé a slabé nechty.

Ide o skvelý materiál pre začínajúce nechtárky. Pri tvarovaní nezateká, takže sa kľudne môžete venovať modelovaniu tak dlho, ako potrebujete. Práca s ním je dokonca aj šetrná, to znamená že dochádza k minimálnemu plytvaniu materiálu. Polygél vám vytvrdne v UV, LED a Dual lampe.
ID5563
17.99 €
14.99 €
ID8039
10.99 €
7.95 €
ID5671
8.99 €
5.45 €
ID15205
Mliečne dual formy na polygél 120 ks
Výpredaj Máme viac ako 50 kusov
4.99 €
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024