Blog

Prečo mi UV gél na nechtoch nedrží

Prečítate za 3 minúty

Tento problém trápi väčšinu žien, a túto otázku si položili mnohé, ktoré si nechty robia samé doma. Ak ste začiatočník, samouk, nanajvýš urobíte nechty dvom susedkám a stále neviete nájsť príčinu, prečo ten gél nedrží, prečítajte si tento blog. Dôvodov prečo sa nechty odchlipujú, olupujú a opadávajú je v konečnom dôsledku veľa. Keďže nevidíme spôsob a postup ako nechtíky robíte, nevieme vám s istotou povedať kde je chyba. Ale veríme, že pri spomenutých najčastejších príčinách sa môžno niektorá z vás nájde. Prinajmenšom nadobudnete užitočné informácie a zdokonalíte svoju prácu.

Nesprávny postup, zlá príprava nechta

Tento dôvod je najčastejší aj napriek tomu, že si myslíte, že ste postupovali správne. Vtedy začnete obviňovať materiál, že je nekvalitný, ale prevažne, je to naopak :) Nedostatočné prebrúsenie, očistenie a zlá aplikácia prípravkov má za dôsledok, že gélové nechty nedržia. Pri modelovaní používame prípravky na to určené a nenahrádzame ich inými, ako je napríklad alpa a podobne. UV gél je na necht potrebné aplikovať tak, aby nezatiekolna kožičku, ináč sa gél bude odchlipovať. Aj takáto banalita ako je nesprávne nalepenie tipu, môže urobiť viac škody ako si vieme predstaviť.

Rada: Tesne pred modelovaním a zásadne počas práce nenamáčajte ruky do vody. Rovnako ich nekrémujte pred, ale až po. Znižuje to priľnavosť gélu. Pre dôkladnejšiu predstavu a postup si pozrite video ako postupovať pri modelovaní UV gélom.

Zlé žiarovky v UV lampe, nadmerne namáhané nechty

Pri nedostatočnom svetle v UV lampe dochádza k tomu, že UV gél poriadne nevytvrdne a neprichytí sa k nechtovej platničke. V tom prípade je potrebné si zakúpiť nové žiarovky. Ak máte zákazníčku, alebo vy sama nechty namáhate viac ako je zvykom, je tu riziko rýchlejšieho odpadnutia a odlupnutia UV gélu z nechta.

Rada: Pri práci používame ochranné rukavice. Necht spevníme tak, že vymodelujeme väčší c-oblúk, aby pri náraze boli nechty odolnejšie.

Hormonálne zmeny, lieky, ochorenie

Ženské pohlavie to má v živote trošku komplikované, a to platí aj tu. Keď sme dodržali všetky hore uvedené pokyny a stále gélové nechty nedržia, môže to byť dôsledkom hormonálnych zmien. Antikoncepcia, menštruácia, kojenie, tehotenstvo, to všetko má vplyv na kvalitu nechtov a tým aj na to, že gélové nechty nedržia. V tom prípade je potrebné si na nechty počkať. Ako hormonálne výkyvy, tak aj užívanie liekov ( antibiotiká ) alebo niektoré ochorenie (cukrovka) sú jednou z príčin, že gélová modeláž nedrží.

Rada: Niekedy aj pri dodržaní všetkých pokynov nemusí gél na nechtoch proste držať, vtedy zmeňte gél za iný materiál ako je akrygél alebo akryl.

Bohužiaľ aj tu platí, že niekedy je lepšie raz vidieť a zažiť, ako sto krát počuť. Preto odporúčame absolvovať certifikovaný kurz, kde vám presne ukážu, kde robíte chybu a čomu sa treba vyhýbať.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024