Blog

Pletenie z vlny ALIZE Puffy

Prečítate za 3 minúty

ALIZE Puffy vlna je láska na prvé pletenie. Táto priadza si nevyžaduje háčik ani ihlice, postačia vám šikovné ruky a chuť tvoriť. Ako s ňou začať pracovať, ktorý typ je ideálny pre váš handmade projekt a prečo by ste jej mali dať šancu?

Pletenie bez ihlíc pre drobcov aj dospelých

Puffy vlna si vďaka svojej hebkosti vyslúžila prívlastok detská. Z príjemného vlákna však dokážete vytvoriť ďaleko viac ako len sortiment pre vaše ratolesti. Pri štipke kreativity hravo pripravíte rôzne módne aj bytové doplnky. Práca s puffy vlnou je veľmi jednoduchá, bez problémov ju zvládnu aj tí bez pletárskych skúseností, dokonca aj deti. Na druhej strane môže byť príjemným spestrením aj pre skúsených kreatívcov, ktorí už majú čo-to odpletené.

Ako pliesť na rukách

Pri kreovaní budete potrebovať len vaše ruky, rovnú podložku a meter. Najskôr si treba osvojiť základný – rovný vzor pletenia (vhodný pre začiatočníkov). Potom môžete prejsť na vyšší level a vyskúšať krížikový, obrátený alebo kombinovaný. Z praktického hľadiska je lepšie pracovať na rovnom povrchu - na stole, na zemi či na dostatočne priestrannom gauči. Je dôležité, aby ste medzi sebou preplietli vždy tie správne očká. Ak by ste tvorili na kolenách, vlna by sa mohla zamotať a konečný výsledok nebude korešpondovať s vašou predstavou.

Čo sa dá vyrobiť z Puffy vlny

Vlna Puffy alebo Puffy Fine s predpripravenými očkami je vhodná na výrobu detských diek a doplnkov, no viete z nej upliesť aj mnoho bytových dekorácií a oblečenia. Odporúčame začať jednoduchšími vecami, akými sú deka, šál či iné výrobky v tvare štvorca alebo obdĺžnika.

Po dokončení prvej deky sa vám pletenie bez ihlíc dostane do „prstov“ a ďalšia práca už bude oveľa uvoľnenejšia.

  • ALIZE Puffy vlna s 3,5 cm očkami je vhodná na pletenie robustnejších detských diek, šálov, svetrov či obliečok na vankúše. Oceníte ju tiež pri práci s deťmi.
  • Puffy Fine má menšie očká s dĺžkou 2,5 cm. Priadza je vhodná na výrobu projektov s hustejším vzorom. Vyrobíte z nej deky, šály, hračky, detské topánky, oblečenie a kabelky. Vlny s rôzne veľkými očkami môžete samozrejme navzájom kombinovať.

Prečo si obľúbiť ručné pletenie?

Tento špeciálny druh priadze je cenovo dostupný, zároveň ide o kvalitný a bezpečný materiál, nenáročný na údržbu. Výrobky z puffy vlny je najlepšie prať ručne. Vlna je vhodná na výrobu vecí pre deti aj dospelých, navyše s ňou môžu pracovať aj vaši drobci. Ak teda hľadáte novú cestu v kreatívnej tvorbe alebo sa prvýkrát odhodlávate k tvorivej činnosti, ALIZE Puffy môžeme vrelo odporučiť.

ID11124
Alize Puffy 100g 9m
Zľava Na sklade
Od 2.09 €
75 variánt
ID11147
Od 2.19 €
46 variánt
ID11162
Od 2.09 €
37 variánt
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024