Blog

Trendy leta 2022: Háčkované plavky

Prečítate za 3 minúty

Háčkované plavky ovládnu priestor pri bazénoch aj na plážach. Sedemdesiate roky sa vracajú v plnej sile a vyťahujú svojich najväčších favoritov. Plán na leto je jasný. Nájsť také, ktoré sadnú ako uliate!

Slnko, more, háčik. Zdá sa vám táto kombinácia trochu čudná? Dnešný blog vás presvedčí o opaku. Predstavíme si horúci hit sociálnych sietí, ale aj letnej sezóny. Jednodielne, dvojdielne, vzorované či v čistých líniách - háčkované plavky dominujú medzi tohtoročnými trendmi a my nechceme zaostávať.

Sexy háčkované bikiny na mieru

Aj keď to na prvý pohľad vyzerá komplikovane, háčkované plavky zvládnu vytvoriť aj dámy, ktoré nemajú s handmade tvorbou veľké skúsenosti. Najjednoduchším modelom sú jednofarebné dvojdielne bikiny s typickými trojuholníkovými košíkmi a viazaním okolo krku. Upliesť si však môžete akékoľvek druhy v sýtych odtieňoch, pre pokročilejšie sú výzvou vzorované modely.

Jednodielny variant plaviek zase viete využiť aj po odchode z pláže ako top k džínsom či maxi sukni. Jednofarebné plavky môžete takisto zaradiť do svojho stylingu, sú elegantnejšou voľbou pod priesvitné šaty. Aké doplnky by vám na pláži ešte nemali chýbať? Dočítate sa v tomto článku.

Vhodná priadza na háčkované plavky

Na výrobu háčkovaných bikín, ale aj iného letného oblečenia a doplnkov, je vhodná syntetická priadza. Vyschne pomerne rýchlo a po namočení si udržiava svoj tvar. Ideálne sú v podstate všetky akrylové a polyesterové vlákna, medzi ktorými nájdete napríklad priadzu Alize Diva Strech, Himalaya Bikini alebo Celinda Strech. Elastická priadza ponúka možnosti aj pre tých, ktorým nesedia klasické konfekčné veľkosti. Dokážete z nej vyrobiť akékoľvek strihy.

Pri hľadaní plavkových schém nezabudnite na správnu veľkosť košíčkov. Čo sa týka vzorov, na pletenie môžete zvoliť napríklad diamantový, perličkový či hviezdičkový (vhodné je aj tuniské háčkovanie). Dbajte na to, aby bol vzor dostatočne hustý, prípadne môžete plavky podšiť. Viazanie plaviek oživíte korálkami rôznej veľkosti, jednotlivým dielom zase dodajú šmrnc doplnky, ako sú čipka alebo perličky.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024