Blog

Trendy v pletení jeseň - zima 2020

Prečítate za 3 minúty

Jednoduché, pohodlné a originálne zároveň. S nástupom sezóny jeseň/zima sa pletené oblečenie a doplnky dostávajú na prehliadkové móla, titulné strany módnych časopisov, ale aj do ulíc. Toto sú najnovšie trendy 2020, ktoré si zamilujete na prvé nosenie.

Pletenie už dávno nie je záležitosťou, ktorú si spájame iba s našimi babičkami. Handmade tvorbe podľahli všetky vekové kategórie. Stačia šikovné ruky, ihlice na pletenie, správna priadza a módne svetre či šaty sú na svete.

Pletený sveter - strihy a vzory

Pletená móda naberá na obľúbenosti a rôzne pletené štýly sa objavujú na všetkých svetových mólach. Ide o jeden z najúspešnejších trendov jesenného a zimného obdobia. Novinky z módnych prehliadok sa okamžite transformujú do pletených kúskov - maxi pletené šaty s výstrihom na chrbte, objemné a netradičné vzory na rukávoch, asymetrické strihy či pletené svetre so skrátenou dĺžkou.

Medzi pletenými odevmi dominujú odhalené ramená, ale aj obľúbený netopierí strih. Pletené oblečenie je ideálnou voľbou na každodenné nosenie. Zapadne do elegantného, ležérneho či športového šatníka.

Ak chcete zistiť, aká priadza je vhodná na jeseň a zimu, kliknite na tento článok.

Farby prírody

Jesenné šatníky prechádzajú do prírodnejších farieb. To však neznamená, že vaše oblečenie musí byť fádne. Zemité odtiene oživí sýta zelená, horčicová či terakotová. Staviť môžete aj na púdrovú ružovú.

Priadza na pletený sveter a šaty

Prichádzajúce obdobie prináša chladnejšie dni, preto siahnite po priadzi, ktorá zahreje a je zároveň jemná k pokožke. Svetoví výrobcovia, ako sú YarnArt, Alize, Himalaya, Madame Tricote Paris či Drops, ponúkajú na výber niekoľko druhov klasických zimných, ale aj trendy robustnejších modelov priadze. S ňou si vytvoríte klasické svetríky, objemné kardigány, úpletové šaty či kabátiky. Vybrať si môžete aj samovzorovaciu priadzu. Jej špeciálne vlákno pozostáva z viacerých farieb, ktoré postupne počas pletenia vytvárajú vzory za vás.

Pletenie má pozitívne účinky na ľudský organizmus a rozhodne dvíha hladinu endorfínov. Hlavne pri pohľade na hotový výrobok s vaším vlastným jedinečným podpisom.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024