Blog

Ako si správne vybrať žiarovku do UV lampy

Prečítate za minútu

Ak máš UV lampu, v ktorej ti nedostatočne svieti žiarovka alebo ti dokonca vyhorela, potrebuješ kúpiť novú. A tu nastáva častý problém. Ako si vybrať správny typ žiarovky? Veď na fotografii vyzerajú celkom rovnako. Ako prvé, vyber starú UV žiarovku z lampy. Na jej spodnej kovovej časti nájdeš čiernym napísané jej označenie, ktoré je smerodajné pre výber správneho typu. Je to jediný spôsob, ako zistíš, aký typ žiarovky potrebuješ do svojej UV lampy.

Žiarovka typu A

Je to žiarovka, ktorá vyzerá úplne rovnako ako žiarovka typu C. Preto si skontrolujeme označenie. Na žiarovke typu A je označenie : UV-9W-L 365nm. Pri nesprávnom zakúpení sa UV žiarovka v lampe nerosvieti. Túto žiarovku potrebujú aj tí, ktorí majú na svojej pôvodnej uvedené len UVA alebo AN 9W/UV.

Žiarovka typu C

Žiarovku typu C poznáme dlhú, ale aj krátku. Označenie je rovnaké ako pri krátkej, tak aj pri dlhej žiarovke. Dlhá žiarovka má dĺžku 16,5 cm a krátka má 14 cm. UV žiarovka typu C je označená : UV-9W-365nm. Aj pri označení ENF sa jedná o žiarovku typu C, alebo rovnakým typom je aj označenie UV-9W-E-365nm .

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024