Blog

Macrame kľúčenka

Prečítate za 3 minúty

Ozvláštni kľúče, ale aj kabelku. Macrame kľúčenka je doplnok, ktorý hravo vytvoríte pre seba, alebo ju venujete ako darček. Stačí bavlnený špagát a kovová karabínka.

Macrame kľúčenku môžete zhotoviť zo širokej škály špagátov Natana. Okrem klasických jednofarebných verzíí máte na výber dvojfarebné náviny alebo náviny s metalickým vláknom.

Na macrame kľúčenku si pripravíme:

  • 1 ks karabínky (minimálne 4 cm očko)
  • 1 ks špagát Natana (3 mm) - 4 x 80 cm šnúru a 1 x 40 cm šnúru
  • nožnice
  • meter

Postup

1. Nastriháme si potrebné dĺžky šnúry podľa návodu.

2. Začneme 4 x 80 cm šnúrami, ktoré pripevníme o karabínku pomocou základného upevňovacieho uzla (líščia slučka/ Lark´s Head knot).

3. Upevnené šnúry si rozdelíme v strede.

4. Začneme piatou šnúrou zľava, ktorá bude naša vodiaca šnúra. O ňu budeme pripevňovať zvyšné 3 pomocou dvojitého polovičného uzla (Double half hitch knot).

5. Ďalej spravíme ešte 3 rady rovnakým spôsobom.

6. Teraz prejdeme na ľavú stranu kľúčenky a spravíme to isté, len zrkadlovo.

7. Zoberieme štvrtú šnúru zľava na kľúčenke a zvyšné voľné šnúry o ňu pripevňujeme pomocou dvojitého polovičného uzla.

8. Pokračujeme, kým nemáme 4 rady aj na ľavej strane hotové.

9. Teraz ideme spojiť visiace šnúry pomocou uzla Gathering Knot. Na to potrebujeme 40 cm šnúru toho istého špagáta, alebo použijeme niečo kontrastnejšie.

10. Spravíme slučku, ktorú obmotáme aspoň 3 - 4 krát, koniec šnúry prevlečieme cez očko slučky. Konce potiahneme, aby uzol, ktorý sme práve vytvorili, zmizol pod zvyškom vlny. Konce odstrihneme a končeky kľúčenky tiež zarovnáme pomocou nožníc.

Peknoty

Peknoty

Noezon ambasádorka

Mojou vášňou a základnou esenciou mojej tvorby je macrame - technika uzlíkovania. Venujem sa primárne móde a módnym doplnkom, ale v mojich návodoch nájdete aj domáce dekorácie. Naučte sa spolu so mnou pár základných uzlov a vytvorte si tak "BOHO"-vský doplnok, či už do domácnosti, alebo do šatníka.

Prebuďte v sebe tvorivosť

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024