Blog

Macrame na obraze

Prečítate za 2 minúty

Umelecké dielo na plátne nemusíte tvoriť len pomocou farieb. Ak máte radi jednoduché a zároveň efektné doplnky, inšpirujte sa našimi aprílovými vstupmi v Teleráne.

Abstraktné obrazy na stenu

Neurčité línie vnášajú do interiéru modernú atmosféru. Tieto obrazy zapadnú do rôzneho prostredia - či už je to spálňa, obývačka alebo kancelária. Pri tomto štýle obrazov sa často pracuje práve s abstrakciou alebo geometrickými tvarmi, Finálne diela sú minimalistické - nekombinuje sa veľa odtieňov, ako pri výbere farieb, tak aj pri výbere špagátov.

Prečo skúsiť takýto hobby projekt

Tvorenie macrame obrazov dáva priestor na kreatívnu slobodu. Nemusíme mať žiadnu predlohu. Môžeme pracovať intuitívne a vytvárať línie tak, ako to aktuálne cítime.

Pri lepení a formovaní špagáta cibríme zručnosť, jemnú motoriku, prácu s detailom a zlepšujeme svoju koncentráciu.

Materiál vieme použiť znovu. K tvorbe macrame obrazov sa dá využiť nielen nové plátno, ale aj také, ktoré má drobnú nedokonalosť. Takisto môžeme zužitkovať špagáty, ktoré nám ostali z iného macrame projektu.

Kombinovanie rôznych techník a materiálov na jednom povrchu dáva priestor na rozmanitosť a experiment. Abstraktné obrazy vzbudzujú zvedavosť a priťahujú pozornosť okolia. Tí zručnejší môžu obraz obohatiť o základné alebo ozdobné macrame uzly.

V spolupráci s Peknoty

Obrazy zo špagátov s nami počas piatkového rána tvorila Veronika Krasko. Do jej handmade sveta môžete nahliadnuť na Facebooku alebo Instagrame.

Prebuďte v sebe tvorivosť

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024