Blog

Vyšívaný obraz dutou ihlou

Prečítate za 2 minúty

Skrášli obývačku, detskú izbu, dokonca aj vašu obľúbenú džínsovú bundu. Dutá ihla osloví nielen skúsených tvorcov, ale aj začiatočníkov. Štúdio Telerána sme zaplnili vyšívacou technikou, ktorá sa postará o zábavu aj pohodu.

Tradičná technika v modernom prevedení

Dutá ihla, punch needle či slučkovanie. Táto handmade technika je rozmanitá v samotnom výsledku, ale aj v benefitoch, ktoré prináša. Pri práci s dutou ihlou môžete experimentovať so vzormi, štruktúrami či farbami. Pestrými kombináciami si viete ozdobiť širokú škálu výrobkov - od tašiek, oblečenia až po obrazy na steny.

Punch needle pozitívne vplýva na jemnú motoriku aj schopnosť sústrediť sa. Vytváranie slučiek si totiž vyžaduje precíznosť a plnú koncentráciu. Pre efektný výsledok je dôležité, aby boli stehy blízko seba.

V spolupráci s Veselé macrame

Dutú ihlu sme Vám v piatkovom vysielaní predstavili v spolupráci so Simonou Oravcovou, ktorá tvorí pod značkou Veselé macrame. Nazrite do jej handmade sveta cez Facebook alebo Instagram.

Chcete si vyšiť obraz aj vy? Postačí vám punch needle sada, plátno a priadza. Set obsahuje rôzne hrúbky ihiel, potrebné nadstavce a navliekacie lanká, takže si tieto komponenty nemusíte kupovať samostatne. V prípade, že si chcete vytvoriť iný projekt, stačí vymeniť tkaninu, na ktorú chcete vyšívať.

Prebuďte v sebe tvorivosť

Noezon inšpiruje

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024