Blog

Ako na srdiečkový vzor z Alize Puffy

Prečítate za 5 minút

Tvorba s Alize Puffy vlnou je síce jednoduchá, no rozhodne nie jednotvárna. Ak ste sa zoznámili so základmi, je na čase prejsť na zložitejšie výzvy. V dnešnom blogu sa pozrieme na to, ako si vytvoriť srdiečkový vzor.

ID11124
Alize Puffy 100g 9m
Zľava Na sklade
Od 2.09 €
75 variánt
ID11162
Od 2.09 €
37 variánt

Bez ihlíc a bez háčika. Ručné pletenie s vlnou Alize Puffy pobláznilo celý svet. A to v tom najlepšom slova zmysle. Hlavnú úlohu zohrávajú ľudské ruky, s ktorými sa môžete pustiť do tvorby roztomilých vzorov.

Srdiečkový vzor - čo potrebujete na jeho tvorbu

  • vlnu Alize Puffy alebo Alize Puffy Fine (my sme zvolili Alize Puffy Fine, pretože vzor lepšie vynikne)
  • návod, podľa ktorého budete tvoriť
  • šikovné ruky
  • chuť vyskúšať niečo nové

Návod na srdiečkový vzor si môžete prekresliť ručne alebo stiahnuť a vytlačiť. Poďme na to.

1. riadok: Pripravíme si 12 očiek (stĺpikov) a začíname pliesť prvý riadok hladko sprava doľava.

Malá pomôcka: Očká v dolnom rade preplietame vždy s očkami v hornom rade, podobne ako pri základnom vzore puffy deky.

2. riadok: Prvých 5 očiek preplietame hladko. Šieste a siedme očko prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nahor, očko v pravej ruke pôjde dole. Ďalších 5 riadkov prepletieme hladko.

3. riadok: Prvé 4 očká prepletieme hladko. Piate a šieste očko prekrížime. Očko v pravej ruke pôjde nadol, očko v ľavej ruke pôjde smerom hore. Siedme a ôsme očko taktiež prekrížime, ale opačne. Očko v pravej ruke pôjde hore a očko v ľavej ruke pôjde dole. Posledné 4 očká prepletieme hladko.

4. riadok: Prvé 3 očká prepletieme hladko. Štvrté a piate očko prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nadol a očko v pravej ruke nahor. Šieste a siedme očko tvoria vnútro srdiečka - tieto očká prepletieme hladko. Ôsme a deviate očko prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nahor a očko v pravej ruke nadol. Posledné 3 očká prepletieme hladko.

5. riadok: Prvé 2 očká prepletieme hladko. Tretie a štvrté prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nadol a očko v pravej ruke nahor. Piate až ôsme očko tvoria vnútro srdiečka, prepletieme ich hladko. Deviate a desiate očko prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nahor a očko v pravej ruke nadol. Posledné 2 očká prepletieme hladko.

6. riadok: Prvé očko prepletieme hladko. Druhé a tretie prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nadol a očko v pravej ruke nahor. Štvrté až deviate očko preletieme hladko. Desiate a jedenáste očko prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nahor a očko v pravej ruke nadol. Posledné dvanáste očko prepletieme hladko.

7. riadok: V siedmom riadku si vytvoríme špic srdiečka. Prvé očko prepletieme hladko. Druhé a tretie prekrížime. Pozor - očká budeme smerovať do vnútornej strany tak, aby nám vznikol žiadaný vzor. Očko v ľavej ruke pôjde nahor a očko v pravej ruke nadol. Štvrté a piate očko prepletieme hladko. Šieste a siedme očko prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nadol a očko v pravej ruke nahor. Ôsme a deviate očko prepletieme hladko. Desiate a jedenáste očko prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nadol a očko v pravej ruke nahor. Posledné, dvanáste očko prepletieme hladko.

8. riadok: Prvé dve očká prepletieme hladko. Tretie a štvrté očko prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nahor a očko v pravej ruke nadol. Piate a šieste očko takisto prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nadol a očko v pravej ruke nahor. Siedme a ôsme očko krížime smerom doprava. Očko v ľavej ruke pôjde nahor a očko v pravej ruke nadol. Deviate a desiate očko prekrížime. Očko v ľavej ruke pôjde nadol a očko v pravej ruke nahor. Jedenáste a dvanáste očko prepletieme hladko.

9. riadok: V tomto riadku môžete nadpojiť ďalšie srdiečko alebo vzor ukončiť. Ak sa rozhodnete vytvoriť len jedno srdiečko, v deviatom riadku prepletiete dvanásť očiek hladko. Ak sa rozhodnete vytvoriť ďalšie srdiečko, pokračujte opäť riadkom číslo dva. A srdiečkový vzor je na svete.

Budeme radi, ak sa s nami podelíte o svoje výtvory. Nájdete nás na Facebooku aj na Instagrame. Ďakujeme, že prebúdzate tvorivosť spolu s nami!

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024