Blog

Macrame záves na kvetináč

Prečítate za 3 minúty

Zútulnite si svoje kvetinové kráľovstvo. Originálny závesný kvetináč si viete vyrobiť macrame technikou. Postačia bavlnené špagáty, drevené doplnky a radosť z tvorby je na svete. Inšpirujme sa navzájom.

Na výrobu si pripravíme:

  • nerozčesatelný špagát Natana s hrúbkou 5 mm
  • drevený krúžok
  • drevené korálky s priemerom 25 mm
  • meter
  • nožnice

Závesný kvetináč - postup

1. Nastriháme si 6 špagátov s dĺžkou 200 centimetrov, zložíme ich na polovicu a prevlečieme cez drevený krúžok.

2. Odstrihneme si jeden 80-centimetrový špagát a vytvoríme počiatočný uzol, ktorým spojíme všetky dlhé špagáty.

3. Záves upevníme na macrame podložku pomocou špendlíka. 12 špagátov si rozdelíme na 3 časti (každú časť budú tvoriť 4 špagáty).

4. Odmeriame 15 centimetrov a spravíme štvorcový uzol. Na dva stredové špagáty nasunieme drevenú korálku a pod ňou urobíme opäť štvorcový uzol. To isté zopakujeme na špagátoch po oboch stranách, ktoré sme si rozdelili.

5. Znovu si odmeriame 15 centimetrov a urobíme rovnaký štvorcový uzol.

6. Nameriame si 10 centimetrov a štvorcovým uzlom spojíme vonkajšie časti rozdelených špagátov.

7. Odmeriame posledných 10 centimetrov a všetky špagáty zviažeme dohromady. Uzol poriadne zatiahneme a nožnicami upravíme dĺžky špagátov.

8. Váš závesný kvetináč na balkón či do interiéru je hotový.

Bavlnené špagáty pre pohodlné uzlíkovanie

Rozhodli ste sa vytvoriť macrame záves na kvetináč? Vyberte si ten správny materiál, ktorý zabezpečí komfort pri práci a efektný výsledok. Siahnite po bavlnených špagátoch Natana, ktoré do ručnej tvorby prinášajú množstvo výhod.

Bavlnu si zamilujete hneď z viacerých dôvodov. Je mäkká na dotyk, no zato trvanlivá a odolá aj častému namáhaniu. Práca s týmto typom vlákna bude prijateľná aj pre senzitívnejšie osoby, bavlna je totiž hypoalergénna.

Výber správneho návinu zahŕňa okrem materiálu aj jeho hrúbku a typ. Na závesný kvetináč odporúčame použiť 5 milimetrový špagát, môžete však uzlíkovať aj s tenšími variantmi. Pre jednoduchšiu verziu kvetináča použite klasický nerozčesatelný špagát. Ak chcete doplnok oživiť strapcami, vyberajte z ponuky rozčesatelných Natana Macrame Twisted a Natana Macrame Rope šnúr.

Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024