Blog

Pletenie a háčkovanie

Pomôcky na pletenie. Ako sa v nich vyznať?

Pletenie už dávno nezahŕňa iba ihlice a vlnu. Súčasný handmade trh ponúka množstvo šikovných pomocníkov, ktorí zjednodušia kreatívu. Sú praktickí, uľahčujú prácu a prispievajú k tomu, aby ste mali z tvorby skutočný zážitok. Pre niekoho možno iba obyčajný detail, no na tých predsa stojí svet, no nie? Spoznajte najlepšie pomôcky na pletenie.

Čítaj viac

Trendy leta 2022: Háčkované plavky

Háčkované plavky ovládnu priestor pri bazénoch aj na plážach. Sedemdesiate roky sa vracajú v plnej sile a vyťahujú svojich najväčších favoritov. Plán na leto je jasný. Nájsť také, ktoré sadnú ako uliate!

Čítaj viac

Špagáty NATANA - dokonalé šnúry pre váš nový projekt

Vyvinuté s láskou k rukám pletárok. Špagáty NATANA sú multifunkčným pomocníkom pre váš nový kreatívny projekt. Jemnosť, odolnosť a bohatý výber farieb z nich robí produkt, ktorý by nemal chýbať ani v jednej handmade výbave.

Čítaj viac

Hit leta 2022: Macrame crop top

Prepletané uzlíky dominujú v pletárskych technikách i najnovších módnych trendoch. Macrame crop top je nadčasovým kúskom do každého šatníka. Ako si zabezpečiť hit tohtoročnej sezóny?

Čítaj viac

Oslávte Svetový deň pletenia s NOEZON

11. jún - dátum, kedy sa spoja pletárky a pletári po celom svete, aby oslávili spoločnú lásku k handmade tvorbe. Svetový deň pletenia sa udomácnil za hranicami našej krajiny a postupne si buduje fanúšikovskú základňu aj na Slovensku. Počas druhej júnovej soboty sa verejné priestranstvá zaplnia klbkami, originálnymi výtvormi a priateľskou atmosférou. A NOEZON bude pri tom.

Čítaj viac

Svetový deň pletenia na verejnosti 2022

Klbká, ihlice, radosť z priateľského stretnutia a veľká dávka inšpirácie. 11. júna sa spájajú pletárky po celom svete, aby spoločne oslávili handmade tvorbu. Ako nájsť rovnováhu medzi životom v online a offline prostredí? Odpoveď ponúka myšlienka Svetového dňa pletenia.

Čítaj viac

Doplnok leta 2022. Vytvorte si tašky z Natana špagátov

Rozširovanie kabelkovej zbierky vie byť pre nežnejšie pohlavie poriadnym dobrodružstvom. O to viac, keď si dokážete vytvoriť svoj vysnívaný kúsok v pohodlí domova. Bavlnené špagáty Natana sú pripravené aj na túto kreatívnu výzvu.

Čítaj viac

Pletieme pre detičky

Aj napriek tomu, že žijeme dobu technických vymožeností, handmade tvorba má v životoch mnohých z nás pevné miesto. Pletenie a háčkovanie sa uberá novými smermi, ponuka sortimentu neustále narastá. Dnes nazrieme do zákulisia tých najroztomilejších projektov. Čo všetko dokáže detská vlna?

Čítaj viac

Veľkonočné dekorácie. Toto sú trendy jari 2022

Svieže a plné života. Najväčšie sviatky jari sú už za dverami a prinášajú so sebou priestor na jedinečnú výzdobu našich príbytkov. Vytvorte si tento rok veľkonočné dekorácie, ktoré prežijú viac než jednu sezónu. Veľká noc 2022 bude pestrá, pastelová a v neposlednom rade ekologická.

Čítaj viac

Aj syntetická priadza má svoje výhody

O supervlastnostiach prírodných vlákien sa toho popísalo veľa, no čo taká syntetická priadza? Aj tá môže byť skvelým partnerom pre váš ďalší tvorivý projekt. Nechajte sa inšpirovať naším výberom. Na dnešnom zozname nájdete akryl, polyester či nylon.

Čítaj viac

ALIZE Puffy vlna: Ako pliesť bez ihlíc

ALIZE Puffy vlna s predpripravenými očkami je akýmsi jednorožcom medzi priadzami. Preferujete rýchly výsledok a netradičný vizuál? Vyskúšajte pletenie s týmto druhom priadze.

Čítaj viac

Výpočet spotreby vlny - ako na to

Koľko vlny potrebujem na výrobu nového pleteného projektu? Touto otázkou začína cesta každej handmade vecičky. Existuje viacero usmernení, ktoré vám pomôžu pri odhadovaní spotreby materiálu. Ako si nakúpiť dostatočné množstvo priadze? Prezradíme v dnešnom článku.

Čítaj viac
Copyright Noezon.sk © 2009 - 2024